Telesa

Poletje je tu. Meni pa spet ni uspelo shujšati. Rdeči alarm.b938e3dfa42583d710e44162a3c1159d
Kaj narediti, da bo moja postava primerna za kopalke?

Možnosti je več. Lahko rečem k*** gleda in od žalosti spraznim banjico Planice, ki me čaka v zamrzovalni skrinji, lahko naročim kapsule s katerimi v 14 dneh izgubiš 20 kg, lahko grem telovadit z upanjem, da se bo čimprej kaj poznalo, lahko pa se enostavno sprejmem takšna kot sem. Odločitev je težka.

Zakaj nam je tako pomembno kako izgledamo?

Telo je na nek način nosilec našega jaza in naše osebnosti. Zaradi značilnosti, ki so vidne navzven ljudi vidimo kot posebne in različne ter jih dojemamo kot edinstvene posameznike. Velikokrat si na podlagi izgleda ustvarimo mnenje tudi o osebnosti človeka. Ampak saj vemo, da so lepi ljudje dobri, grdi ljudje pa slabi, samo v pravljicah?
Mislim, da smo malo preveč obsedeni z našimi telesi. Za kar pa nismo sami krvi, saj nas v to sili današnji svet. Modna, kozmetična in športna industrija, nam skoraj vsako leto postavljajo nove trende, kako bi naj izgledali. V naši zahodni kulturi velja, da je nujno biti lep in privlačen za srečno, ljubezni polno in uspešno življenje. To pa potem vodi v konflikt v nas: imamo predstavo kako bi naj izgledali in pa dejansko stanje kako izgledamo.
0e510466dc1feadd0a583edcb1866b0aVelikokrat smo nezadovoljni s celim telesom, včasih samo z določenim delom telesa. Vedno pa najdemo kaj kar nam ni všeč in bi to radi popravili. Zato se poslužujemo raznoraznih  shujševalnih pripravkov, ki obljubljajo nemogoče, kupujemo kozmetične pripomočke in oblačila, ki nas bodo polepšali … na koncu smo pa še zmeraj nezadovoljni.

Torej, kaj narediti?
Sprejmimo se.
Kakšen brezvezen odgovor, kajne?

Ampak, kaj bi rekli najboljši prijateljici oz. prijatelju?
“Ne sekiraj se, saj pa si v redu.”

 

 

Dejstvo je, da popolnosti ni in da vsak od nas najde nekaj zaradi česar ni popoln. Zavedati se moramo, da smo določene fizične značilnosti podedovali, nekaj pa jih lahko sami oblikujemo in je tudi pomembno da jih. Moramo skrbeti zase, saj imamo samo eno telo. Če smo predebeli, lahko to pomeni tudi veliko zdravstveno tveganje, ne gre samo za vprašanje izgleda. Tako kot povsod, je tudi tukaj treba najti neko mero zdrave pameti.
Sama menim, da je življenje prekratko, da bi tehtala koruzne kosmiče in da je vrednost mojega telesa večja, kot je velikost mojih kavbojk.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.