Teden za imeti se rad, dan ena

 

Verjetno ste glede na naslov pričakovali objavo o valentinovem, ampak ste se zmotili. O tem, kako ne maram tako imenovanega praznika zaljubljencev sem pisala že lani, zato se ne bom ponavljala. Ne zanikam, da občutek zaljubljenosti in romantična zaljubljenost nista fajn in da se počutimo enkratno, ker se, ampak vprašanje je, kako dolgo. Edina oseba, s katero bomo preživeli celo življenje, pa smo mi sami. Zato moramo tudi sebi izkazovati ljubezen in se imeti radi. To lahko naredimo na več načinov. V tem tednu, ki sem ga poimenovala teden za imeti se rad, vam bom vsak dan predlagala idejo s katero  lahko sami sebi izkažete ljubezen.

 

TEDEN ZA IMETI SE RAD – dan ena: Moje najboljše lastnosti

393229919eb22f852bd080088a15309c

Veliko ljudi se nas sooča z nizko samopodobo in samozavestjo. To pomeni, da težko najdemo naše dobre in pozitivne lastnosti, zaradi katerih se dobro počutimo v svoji koži. Zato si napišite seznam vaših najboljših lastnosti in preverite, če lahko pridete do deset lastnosti.  Katere boste navedli je povsem vaša izbira – najboljše lastnosti so lahko majhne ali velike. Če mislite, da je vaša dobra lastnost to, da spečete odlično jajce na oko, si jo napišite ne seznam. Če ste zelo dober prijatelj oz. prijateljica, napišite to na seznam.

To, da sami sebe spomnimo na naše dobre lastnosti nam lahko pomaga pri tem, da bolj zaupamo vase in smo bolj samozavestni. Prav tako se lahko spet spomnite nanj, ko se boste počutili slabo.

Tisti, ki boste sodelovali in ste aktivni na socialnih omrežjih, lahko svojo objavo delite s hashtagoma  #psihodrobtinice in #tedenzaimetiserad .

Imejte se radi in se beremo jutri.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.