PRI PSIHOLOGINJI

Kaj boš pri psihologu?

  • Saj pa nisi nor/a.

“Kako veš da nisem? Mogoče pa sem. Ne vem. Mogoče pa si ti.”

  • Če pa tako dobro izgledaš.

“Super, da dobro izgledam, samo počutim se za k***.”

  • Saj bo minilo.

“Ni minilo zadnjih par let, tako da dvomim da bo danes.”

  • To je vse v tvoji glavi.

“Kaj potem predlagaš, da se rešim glave?”

  • Samo pozitivno misli, pa bo boljše.

“Saj že, pozitivno razmišljam – da grem k psihologu.”

Obstaja en del vesolja, ki ga lahko spremenimo, in to smo mi sami. Vsaka sprememba zahteva pogum. Potrebno se je odločiti, si upati in narediti korak v negotovost. Mogoče to pomeni, da se bomo odrekli nekaterim stvarem, nekaterim ljudem ali odnosom, ki smo jih imeli, in na ta način videli svet z drugačne perspektive. Če vidimo svet še z drugačne perspektive, bomo lažje razumeli sebe, druge, svoje možnosti, svoje sanje in na novo opredelili svojo vlogo v življenju. Da bi rasli kot osebe, moramo stopiti v stik s sabo, s svojimi čustvi in ​​svojimi mislimi. V sodobnem svetu to,da greš k psihologu ne pomeni le, da si v stiski oz. da se soočaš s kakšnimi težavami, ampak pomeni tudi, da želiš delati na osebnostni rasti, da želiš bolje razumeti in osvetli pot, ki te vodi skozi življenjske izzive.

PSIHOLOŠKO TESTIRANJE

Psihološki testi so standardizirani postopki za merjenje psihičnih lastnosti, doživljanj in vedenj. Poznamo dve različni vrsti testov. Prva vrsta testov je namenjena ocenjevanju lastnosti, kot so: osebnostne lastnosti, motivi, vrednote in interesi, čustveno doživljanje, stališča in prepričanja itd. Iz odgovorov izvemo, kako posameznik običajno ravna, kaj čuti, v kaj verjame ali kakšno mnenje ima o različnih stvareh. Z drugimi testi pa merimo sposobnosti

Psihološki testi so objektiven, veljaven in zanesljiv pokazatelj umskega in osebnostnega potenciala – pokažejo na močna področja in morebitne ovire za doseganje ciljev in nam lahko pomagajo pri  upravljanju lastnega življenja in razvoju kariere. 

Če se želite individualno testirati in preveriti svoje osebnostne potenciale mi pišite na mateja.hergula@gmail.com.

Z vsakim posameznikom poleg psihološkega testiranja opravim tudi poglobljen pogovor, kjer predstavim testne rezultate in sem na voljo za vprašanja oz. dodatno razlago.

Za vsakega posameznika izdelam tudi  psihološko poročilo o opravljenem testiranju.

PSIHOLOŠKO SVETOVANJE

Psihološko svetovanje se uporablja kot pomoč posameznikom pri razreševanju  vsakodnevnih težav, pri težavah s sprejemanjem pomembnih življenjskih odločitev,  pri težavah v odnosih ….  z namenom pomagati posamezniku do boljšega počutja in funkcioniranja v življenju. Svetovanje je oblika pomoči, ki ne temelji na dajanju nasvetov, ampak podpira posameznika v iskanju lastnih rešitev. Usmerjeno je v raziskovanje lastnih možnosti in ovir posameznika, kar mu lahko pomaga pri tem, da bo bolje razumel sebe in situacijo v kateri se je znašel. Psihološko svetovanje lahko prinese razbremenitev in razumevanje. Bolj kot se zavedamo, kaj se dogaja v naši notranjosti, bolj zavestno namreč lahko delujemo. Namenjeno je tudi  vsem tistim, ki želijo raziskovati svoj notranji svet, se bolje spoznati, spreminjati in osebnostno rasti.

Zaupnost in varovanje podatkov
Delujem v skladu z etičnim kodeksom psihologov. S podatki in pridobljenimi informacijami ravnam strogo zaupno.